Gambar pun ambil dari sini. TQ..tuan rumah
Sewaktu meronda blog jumpa resepi ni....Nampak menarik dan senang. Saya ambil resepi dari sini. Blog Bukan Sekadar Masakan, Jintan Manis. Saya copy & paste sj utk rujukan. Ini dia resepinya...
Bahan-bahan ( lebih kurang 40 biji )
140g tepung gandum
60g almond powder
100g mentega tanpa garam- pada suhu bilik
2 sudu besar gula halus
1/2 sudu kecil garam
sugar powder secukupnya
Cara2nya:
1. Masukkan mentega dalam mangkuk, pukul sehingga lembut.
2. Tambah gula dan garam, pukul lagi sampai keputihan.
3. Ayak tepung dan almond powder, masukkan ke dalam mangkuk mentega tadi. Gaul sebati.
4. Ambik secubit, bulatkan sebesar ibu jari. Atur atas plastik wrap, bungkus dan simpan di dalam peti sejuk sekurang-kurangnya 30 minit
5. Panaskan oven sehingga 170C, atur bebola tadi di atas dulang beralas, bakar selama 20-23 minit. Sejukkan.
6. Masukkan bebola tadi dalam beg plastik bersama sugar powder. Kembungkan dan tutup mulut beg. Kocak supaya gula bersalut pada cookies.